Helpdesk

Bij Hostingid krijgt u de beste ondersteuning. Met veel zorg en aandacht krijgt u antwoord op al uw vragen. Indien u niet kunt vinden wat u zoekt, helpen wij u graag verder.

Veelgestelde vragen Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Zoek hier naar een antwoord alvorens u een e-mail naar Hostingid stuurt.
Domeinnamen

Hoelang duurt mijn domeinaanvraag/wijziging/verhuizing?

Alle aanvragen via onze site worden direct ingediend bij de verschillende registrars. Die registrars werken met verschillende verwerkingstijden. De verwerkingstijden gaan in vanaf het moment dat de registrar de aanvraag heeft bevestigd. Nadat de aanvraag is verwerkt kan het nog maximaal 24 uur duren voordat de (nieuwe) DNS-informatie volledig door alle nameservers op internet is overgenomen.

Waarom zie ik een 'Dit domein is gereserveerd...' pagina?

Deze pagina is de standaardpagina die op een domein wordt geÏnstalleerd als het via Hostingid is geregistreerd.

Hoe zeg ik een dienst op?

Domeinregistraties en overige diensten kunnen worden opgezegd via sales@hostingid.nl. Als officiële termijn voor opzegging hanteren wij een maand voor de verlengdatum.

Hoe verhuis ik mijn domein(en) naar Hostingid?

Om domeinen naar ons te verhuizen stuurt u een verhuisaanvraag aan sales@hostingid.nl

Kan ik een opzegging van een domeinnaam annuleren?

Als een opzegging nog niet technisch is uitgevoerd dan is het nog mogelijk deze te annuleren.

.nu registratie niet afgerond

Voor de registratie van een .NU-domeinaam is een identificatienummer vereist, zoals een Burger Service Nummer voor een particuliere registratie. Indien u de domeinnaam namens een bedrijf registreert dient u zowel een identificatienummer als een BTW-nummer op te geven.
Webhosting

Hoe kan ik mijn MySQL-database aanmaken en beheren?

Bij een nieuwe webhosting-accounts krijgt u de inloggegevens voor het inloggen op "www.jeeigendomeinnaam.nl/myphpadmin".

Kan ik Joomla/Wordpress/Drupal gebruiken op de webhostingpakketten?

Al deze contentmanagementsystemen zijn te installeren op onze webhostingpakketten. Indien u een ander systeem voor ogen heeft kunt u altijd contact opnamen via sales@hostingid.nl

Hoe noem ik de beginpagina van mijn website?

De volgende namen zijn mogelijk:

- index.php
- index.html
- index.htm

Bieden jullie webmail aan?

U kunt gebruikmaken van webmail via www.webmail.hostingid.nl of via de link op de home paginia van de website.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord(en) kwijt ben?

Op het moment dat u uw wachtwoord(en) bent vergeten/kwijt bent, kunt u een e-mail sturen aan support@hostingid.nl
Cloudhosting

Wat is het verschil tussen een cloud server en een dedicated server?

Het verschil tussen een cloud server en een dedicated server is, dat u bij een dedicated server zelf de hardware moet aanschaffen of moet leasen. Bij een cloud server maakt u gebruik van de hardware die Hostingid.nl u biedt, om hier vervolgens een virtuele server op aan te maken die aan uw wensen en eisen voldoet.
Administratie

Moet ik mijn diensten elk jaar verlengen?

Alle diensten die u bij ons afneemt worden automatisch stilzwijgend verlengd tot u deze opzegt. U hoeft dus niet elk jaar door te geven dat u deze wilt verlengen.

Kan ik een kopie van een factuur opvragen?

Op het moment dat u een kopie wilt van uw factuur, dan kunt u die opvragen door het sturen van een e-mail naar administratie@hostingid.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw klantnummer en over welke factuur of periode het gaat.
Algemeen

Waar kan ik een storing melden?

U kunt 24/7 een storing melden bij ons. Dit kan per mail naar storing@hostingid.nl

Wat is SIDN?

De letters SIDN staan voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Sinds 1996 beheert SIDN alle NL domeinnamen. Naast de registratie en de uitgifte van domeinnamen zorgt de stichting er ook voor dat internetgebruikers overal en altijd bij deze domeinen terecht kunnen.

Wat is een CMS?

CMS staat voor contentmanagementsysteem. Een CMS is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt dat mensen op eenvoudige wijze, zonder veel technische kennis, documenten, afbeeldingen en gegevens op hun website kunnen publiceren.

Wat is POP3?

Het meest gebruikte protocol voor het ophalen van e-mail van een mailserver is POP (Post Office Protocol). Inmiddels is de 3e versie uit, vandaar de naam POP3.

Wat is SMTP?

SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) en is de de facto standaard voor het versturen van e-mail over het internet. Het is een relatief simpel protocol waarbij het initiatief steeds uit gaat van de verzender.

Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol. Het is een protocol dat de uitwisseling van bestanden tussen computers gemakkelijker maakt. Het standaardiseert een aantal handelingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen.

Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System. Dit is het systeem en protocol dat op het internet gebruikt wordt. Alle domeinnamen en IP adressen staan in een database; een DNS server koppelt deze gegevens. Anders gezegd: een name server bij bijvoorbeeld een internet provider zet domeinnamen om in IP adressen.
Kunnen we u helpen?

U kunt elke werkdag een beroep doen van 09.00 tot 17.00 uur op één van de medewerkers van onze helpdesk. Wilt u onze helpdesk snel bereiken? Stuur ons een e-mail via support@hostingid.nl met uw vraag.