Support

Helpdeskvragen domeinnaam webhosting ssl e-mail

Kunnen we je helpen?

Bij Hostingid krijgt u de beste ondersteuning. Met veel zorg en aandacht krijgt u antwoord op al uw vragen. Indien u niet kunt vinden wat u zoekt, helpen wij u graag verder.

U kunt elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur een beroep doen op één van de medewerkers van onze helpdesk. Wilt u onze helpdesk snel bereiken? Stuur ons een e-mail via support@hostingid.nl met uw vraag.

support

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Zoek hier naar een antwoord alvorens u een e-mail naar Hostingid stuurt.

Domeinnamen

Alle aanvragen via onze site worden direct ingediend bij de verschillende registrars. Die registrars werken met verschillende verwerkingstijden. De verwerkingstijden gaan in vanaf het moment dat de registrar de aanvraag heeft bevestigd. Nadat de aanvraag is verwerkt kan het nog maximaal 24 uur duren voordat de (nieuwe) DNS-informatie volledig door alle nameservers op internet is overgenomen.

Deze pagina is de standaardpagina die op een domein wordt geÏnstalleerd als het via Hostingid is geregistreerd.

Domeinregistraties en overige diensten kunnen worden opgezegd via support@hostingid.nl. Als officiële termijn voor opzegging hanteren wij een maand voor de verlengdatum.

Om domeinen naar ons te verhuizen stuurt u een verhuisaanvraag aan support@hostingid.nl

Als een opzegging nog niet technisch is uitgevoerd dan is het nog mogelijk deze te annuleren.

Voor de registratie van een .NU-domeinaam is een identificatienummer vereist, zoals een Burger Service Nummer voor een particuliere registratie. Indien u de domeinnaam namens een bedrijf registreert dient u zowel een identificatienummer als een BTW-nummer op te geven.

Webhosting

Bij een nieuwe webhosting-accounts krijgt u de inloggegevens voor het inloggen op "www.jeeigendomeinnaam.nl/myphpadmin".

Al deze contentmanagementsystemen zijn te installeren op onze webhostingpakketten. Indien u een ander systeem voor ogen heeft kunt u altijd contact opnamen via support@hostingid.nl

De volgende namen zijn mogelijk:

- index.php
- index.html
- index.htm

U kunt gebruikmaken van webmail via de link op de home paginia van de website.

Op het moment dat u uw wachtwoord(en) bent vergeten/kwijt bent, kunt u een e-mail sturen aan support@hostingid.nl

Cloudhosting

Het verschil tussen een cloud server en een dedicated server is, dat u bij een dedicated server zelf de hardware moet aanschaffen of moet leasen. Bij een cloud server maakt u gebruik van de hardware die Hostingid.nl u biedt, om hier vervolgens een virtuele server op aan te maken die aan uw wensen en eisen voldoet.

Administratie

Alle diensten die u bij ons afneemt worden automatisch stilzwijgend verlengd tot u deze opzegt. U hoeft dus niet elk jaar door te geven dat u deze wilt verlengen.

Op het moment dat u een kopie wilt van uw factuur, dan kunt u die opvragen door het sturen van een e-mail naar support@hostingid.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw klantnummer en over welke factuur of periode het gaat.

Algemeen

U kunt 24/7 een storing melden bij ons. Dit kan per mail naar support@hostingid.nl

De letters SIDN staan voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Sinds 1996 beheert SIDN alle NL domeinnamen. Naast de registratie en de uitgifte van domeinnamen zorgt de stichting er ook voor dat internetgebruikers overal en altijd bij deze domeinen terecht kunnen.

CMS staat voor contentmanagementsysteem. Een CMS is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt dat mensen op eenvoudige wijze, zonder veel technische kennis, documenten, afbeeldingen en gegevens op hun website kunnen publiceren.

Het meest gebruikte protocol voor het ophalen van e-mail van een mailserver is POP (Post Office Protocol). Inmiddels is de 3e versie uit, vandaar de naam POP3.

SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) en is de de facto standaard voor het versturen van e-mail over het internet. Het is een relatief simpel protocol waarbij het initiatief steeds uit gaat van de verzender.

FTP staat voor File Transfer Protocol. Het is een protocol dat de uitwisseling van bestanden tussen computers gemakkelijker maakt. Het standaardiseert een aantal handelingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen.

DNS staat voor Domain Name System. Dit is het systeem en protocol dat op het internet gebruikt wordt. Alle domeinnamen en IP adressen staan in een database; een DNS server koppelt deze gegevens. Anders gezegd: een name server bij bijvoorbeeld een internet provider zet domeinnamen om in IP adressen.